Tramp: Si Đinping se slaže s diplomatskim rješenje krize u Severnoj Koreji

Američki predsjednik je rekao da je Kina "korisna" za rješavanje krize na Korejskom poluostrvu. Tramp je u nekoliko navrata tražio od kineskih vlasti da dodatno vrše pritisak na Pjongjang da bi odustao od nuklearnog programa
50 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.03.2018. 17:32h

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da se njegov kineski kolega Si Đinping slaže da je neophodno diplomatsko rješenje krize u Sjevernoj Koreji, što je bolje od "prijetećih alternativnih" rješenja.

Tramp je u petak razgovarao s kineskim predsjednikom nakon što je saopšteno da je pristao na sastanak s liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom.

Američki predsjednik je danas na Tviteru naveo da je Si "izrazio zadovoljstvo što SAD ulažu napore u diplomatskom rješevaju problema" što je bolje od "prijetećih alternativnih" rješenja.

Tramp je ranije prijetio da će se Sjeverna Koreja zbog nastavka nuklearnog testiranja suočiti sa "vatrom i bijesom koji svijet nije do sada vidio".

Američki predsjednik je danas rekao da je Kina "korisna" za rješavanje krize na Korejskom poluostrvu. Tramp je u nekoliko navrata tražio od kineskih vlasti da dodatno vrše pritisak na Pjongjang da bi odustao od nuklearnog programa.

Chinese President XI JINPING and I spoke at length about the meeting with KIM JONG UN of North Korea. President XI told me he appreciates that the U.S. is working to solve the problem diplomatically rather than going with the ominous alternative. China continues to be helpful!

March 10, 2018

Bonus video: