(VIDEO) Opet "radio" suzavac, cigle i molotovljevi kokteli u Hongkongu

U subotu su aktivisti bacali cigle i molotovljeve koktele u gusto naseljeno područje kineske teritorije na istoku poluostrva Kovlun, a četiri stanice podzemne željeznice MTR bile su zatvorene zbog protesta
901 pregleda 0 komentar(a)
Sa protesta u Hongkongu, Foto: Reuters
Sa protesta u Hongkongu, Foto: Reuters

Honkonška policija saopštila je da je u toku noći uhapsila 29 osoba i upotrebila suzavac nakon sukoba sa anti-vladinim demonstrantima.

Gradski željeznički operater MTR Korp objavio je da je suspendovao neke usluge na zapadu teritorije zbog aktivnosti koje se odvijaju u tom području.

U subotu su aktivisti bacali cigle i molotovljeve koktele u gusto naseljeno područje kineske teritorije na istoku poluostrva Kovlun, a četiri stanice podzemne željeznice MTR bile su zatvorene zbog protesta, prenosi Tanjug pisanje Rojtersa.

Policija je upotrebila suzavac nakon što su neki demonstranti bacili molotovljeve koktele i cigle, a drugi rasturali "pametne" bandere opremljene nadzornim kamerama.

Ovo je prva upotreba suzavaca za više od nedjelju dana posle niza uglavnom mirnih demonstracija u bivšoj britanskoj koloniji.

Galerija

Bonus video: