Venecuelanski zvaničnici: Ima dokaza za zavjeru protiv Madura u Kolumbiji

Portparol predsjednika Venecuele pokazao satelitske snimke i koordinate onoga što je opisao kao tri paramilitarna kampa za obuku sa kolumbijske strane zajedničke granice
688 pregleda 0 komentar(a)
Nikolas Maduro, Foto: Reuters, Reuters, Reuters
Nikolas Maduro, Foto: Reuters, Reuters, Reuters

Venecuelanski zvaničnici su saopštili danas da imaju dokaze o postojanju paramilitarističkih kampova za trening u susjednoj Kolumbiji gdje se obučavaju grupe za oružane napade sa namjerom da potkopaju vlast predsjednika Nikolasa Madura.

Horhe Rodrigez, ministar za komunikacije, danas je na državnoj televiziji optužio predsjednika Kolumbije Ivana Dukea da ne čini ništa da to spriječi.

Ove optužbe dolaze poslije narastanja tenzija između ove dvije susjedne južnomaeričke zemlje.

Grupe ljevičarskih gerilaca saopštile su, prije nekoliko dana, da će ponovo uzeti oružje i započeti borbu jer se ne sprovodi mirovni sporazum a kolumbijski predsjednik Duke optužio je venecuelansku socijalističku vladu da pruža utočište kolumbijskim gerilcima.

Madurov portparol Rodrigez pokazao je satelitske snimke i koordinate onoga što je opisao kao tri paramilitarna kampa za obuku sa kolumbijske strane zajedničke granice.

On je dodao da su vlasti spriječile terorističku akciju podmetanja eksploziva u dvije specijalne policijske jedinice i u palati pravde u Karakasu.

Bonus video: