Pensa na Islandu dočekale zastave dugine boje

Pens, posvećen hrišćanin, prethodno je u više navrata podržao anti LGBT politike uključujući i protivljenje ukidanju zakona koji je sprječavao gej osobe da služe u vojsci SAD
2481 pregleda 2 komentar(a)
Johaneson nosio i narukvicu u duginima bojama, Foto: GEIRIX
Johaneson nosio i narukvicu u duginima bojama, Foto: GEIRIX

Potpredsjednika SAD Majka Pensa koji je u zvaničnoj posjeti Islandu, pored predsjednika te zemlje Gudnija Johanesona, na više lokacija dočekale su i zastave u duginim bojama.

Blok zgrada koji pripada jednoj IT kompaniji zamijenio je svoje zastave zastavama u duginim bojama na jutro posjete američkog zvaničnika.

"Osjetili smo potrebu da slavimo različitost danas i željeli smo da to iskažemo zastavama", kazao je direktor kompanije Egir Mar Porison.

U blizini te kompanije, još jedan kancelarijski blok je svoje boje zamijenio duginim.

Pens, posvećen hrišćanin, prethodno je u više navrata podržao anti LGBT politike uključujući i protivljenje ukidanju zakona koji je sprječavao gej osobe da služe u vojsci SAD.

Kao guverner Indijane, glasao je protiv zakona koji je zabranjivao diskriminaciju ljudi na osnovu seksualne orjentacije.

Blumberg navodi da je i predsjednik Islanda Johaneson nosio narukvicu u duginim bojama kao i njegova supruga, Eliza Rid.

Bonus video: