Prinudno slijetanje aviona s 326 putnika zbog vrele kafe

Pilot (49) je odlučio da prizemlji avion jer je vruća kafa uzrokovala jak miris paljevine i dim, a jedno dugme na kontrolnom panelu je počelo da se topi, prenosi CNN
8087 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.09.2019. 09:39h

Avion sa 326 putnika morao je prinudno da sleti u Irskoj, jer se po kontrolnoj ploči u kokpitu prolila vruća kafa, objavili su svjetski mediji.

Airbas A330-243 koji je letio iz Frankfurta za Kankun u Meksiku morao je da prisilno sleti u grad Šenon u Irskoj, rekli su iz Odjeljenja za istraživanje avionskih nesreća.

Pilot (49) je odlučio da prizemlji avion jer je vruća kafa uzrokovala jak miris paljevine i dim, a jedno dugme na kontrolnom panelu je počelo da se topi, prenosi CNN.

Incident se dogodio u februaru kada je pilot stavio svoju šolju kafe bez poklopca na kontrolni panel umjesto na držač za kafu, navodi se u izvještaju. Nije bilo povrijđenih u tom incidentu.

Nije navedeno o kojoj je aviokompaniji riječ, ali su promjenjeni propisi kako bi osigurali poklopce za čaše na svim letovima, dok se posade redovno podsjećaju na važnost upotrebe poklopaca.