SNIMAK SE POJAVIO A TVITERU

VIDEO Hongkong: Udarao demonstrante štapom na koji je zakačena zastava Kine

Demonstranti planiraju da se okupe ispred Konzulata Velike Britanije, kako bi zahtijevali da Kina poštuje Zajedničku deklaraciju koju je potpisala 1984. godine sa Londonom o budućnosti bivše britanske kolonije koja je vraćena pod kinesku upravu 1997. godine
1809 pregleda 0 komentar(a)
Pristalice Kine u Hongkongu, Foto: Reuters
Pristalice Kine u Hongkongu, Foto: Reuters

Na Tviteru se pojavio snimak na kom se vidi kako muškarac u Hongkongu udara demonstrante štapom na koji je zakačena zastave Kine.

Demonstranti planiraju da se danas okupe ispred Konzulata Velike Britanije, kako bi zahtijevali da Kina poštuje Zajedničku deklaraciju koju je potpisala 1984. godine sa Londonom o budućnosti bivše britanske kolonije koja je vraćena pod kinesku upravu 1997. godine, prenosi Tanjug.

Stotine demonstranata su u petak mirno prošli ulicama, pjevajući pjesme povodom jesenjeg festivala, što je u suprotnosti sa prethodnim vikendima kada je policija koristila suzavac, gumene metke i vodeni top.

Demonstranti su se takođe okupljali u šoping centrima gdje su se povremeno koškali sa pristalicama Kine, prenosi Rojters.

Protesti u Hongkongu počeli su u junu zbog zakona o ekstradiciji koji je sada povučen, ali su prerasli u borbu za veći stepen demokratije, a mnogi mladi demonstranti izražavaju nezadovoljstvo i zbog visokih životnih troškova i nedostatka radnih mjesta, navodi Rojters.