U SAVEZNOJ DRŽAVI AJOVA KOJA PRVA GLASA

Elizabet Voren pretekla Bajdena u unutarstranačkoj trci za Bijelu kuću

Voren sa 22 posto glasova vodi ispred Bajdena koji ima 20 posto a koji je daleko ispred nezavisnog senatora Bernija Sandersa s 11 posto
1428 pregleda 0 komentar(a)
Voren i Bajden, Foto: Reuters
Voren i Bajden, Foto: Reuters

Prvi put u demokratskoj trci za Bijelu kuću liberalna senatorka Elizabet Voren pretekla je, pokazuje anketa, bivšeg potpredsjednika Džoa Bajdena u Ajovi, saveznoj državi koja je važna jer će prva glasati na demokratskim predizborima

Voren sa 22 posto glasova vodi ispred Bajdena koji ima 20 posto a koji je daleko ispred nezavisnog senatora Bernija Sandersa s 11 posto, pokazuje ta anketa koju su zajedno sproveli list Des Moines Register, Mediacom i CNN.

Niko od ostalih kandidata nije dobio dvocifren broj u toj saveznoj državi na Srednjem zapadu, pokazuje anketa koja je objavljena u subotu uveče i koja potvrđuje da podrška Elizabet VorenElizabeth Warren raste zadnjih sedmica.

Džo Bajden, bivši demokratski potpredsjednik Baraka Obame, u anketama na nacionalnom nivou ipak ostaje favorit koji bi mogao biti protivkandidat Donaldu Trampu u novembru 2020.

Republikanska stranka će nesumnjivo nominovati milijardera za još jedan četverogodišnji mandat.

I Džo Bajden i Elizabet Voren su u 70-im, ali prvi, kome je 76 godina potiče više pitanja o svojoj dobi i o zdravstvenom stanju nego Voren kojoj je 70 i koja vodi dinamičnu kampanju.

Preporučujemo za Vas