Tramp na tviteru "trolovao" govor mlade klimatske aktivistkinje

Tunberg je u emotivnom nastupu optužila svjetske čelnike da su izdali njenu generaciju time što ne preduzimaju dovoljno u borbi protiv klimatskih promjena. Riječi "kako se usuđujete" ponovila je četiri puta
3409 pregleda 4 komentar(a)
Tramp, reklo bi se, nije bio impresioniran govorom mlade Grete Tunberg, Foto: Andrew Hofstetter/Reuters
Tramp, reklo bi se, nije bio impresioniran govorom mlade Grete Tunberg, Foto: Andrew Hofstetter/Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp ponovo je izazvao zgražanje na društvenim mrežama jer je objavio tvit kojim se izruguje strastvenom govoru 16-godišnje klimatske aktivistkinje Grete Tunberg na UN klimatskom samitu.

Tunberg je u emotivnom nastupu optužila svjetske čelnike da su izdali njenu generaciju time što ne preduzimaju dovoljno u borbi protiv klimatskih promjena. Riječi "kako se usuđujete" ponovila je četiri puta.

"Svojim praznim riječima ukrali ste moje snove i moje djetinjstvo", kazala je. "A ja čak pripadam među one srećnije, negdje drugo ljudi pate i umiru".

Tramp je odlučio odgovoriti "trolovanjem".

"Ona se čini kao srećna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti. To je tako lijepo vidjeti!" napisao je Tramp uz poveznicu na njen govor.

"Donald Tramp podbada nedužnu, mladu djevojku, to je apsolutno odvratno", napisao je jedan korisnik.

Tunberg i Trump zatekli su se nakratko u istom prostoru i kada je on dolazio na samit. Američki predsjednik je prošao pored nje sa svojom pratnjom, a ona ga gledala nemilim pogledom.

Tunberg je svojim aktivizmom postala globalno lice mladih u borbi protiv klimatskih promjena.

Sinoć su brojni svjetski mediji objavili kratak snimak na kome Tramp prolazi pored Grete Tunberg.

Bonus video: