OBRATIO SE GENERALNOJ SKUPŠTINI UN

Tramp: Nijedna odgovorna vlada ne bi trebalo da subvencioniše Iran

Tramp je u obraćanju Generalnoj skupštini UN naveo da su SAD postavile najviši nivo sankcija Iranu i da dok se iransko "prijeteće ponašanje nastavlja" sankcije neće biti ukinute već samo mogu biti pooštrene
1414 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp rekao je danas da sve države imaju dužnost da djeluju protiv Irana i da nijedna odgovorna vlada ne bi trebalo da subvencioniše Iran.

Tramp je u obraćanju Generalnoj skupštini UN naveo da su SAD postavile najviši nivo sankcija Iranu i da dok se iransko "prijeteće ponašanje nastavlja" sankcije neće biti ukinute već samo mogu biti pooštrene.

Njegovi komentari došli su u jeku tenzija između Irana i Saudijske Arabije.

Njemačka, Francuska, Velika Britanija i Saudijska Arabija optužuju Iran da je odgovoran za napad od 14. septembra na saudijska naftna postrojenja.

Iran je odbacio optužbe nazivajući ih neodgovornim.

Budućnost ne pripada globalistima

Tramp je poručio je danas drugim svjetskim liderima u Generalnoj skupštini UN da pametne vođe stavljaju budućnost sopstvenog naroda i zemlje na prvo mjesto.

Tramp je rekao da budućnost ne pripada globalistima već onima koji štite svoje građane i poštuju svoje susjede.

Po tradiciji generalnu debatu je otvorio generalni sekretar UN Antonio Gutereš, a za njim je govorio predstavnik Brazila, novi brazilski predsjednik Žair Bolsonaro.

Tramp prisustvuje sastancima i govorima u UN, gdje će biti tri dana.

On je ukazao na nisku stopu nezaposlenosti u SAD i rekao da su u svemu što rade SAD usmjerene na to da "osnaže snove i stremljenja" svojih građana.

Tramp je naglasio da prioritet daje samoopredjeljenju nacije umjesto savezu i globalizaciji.

Rekao je da SAD žele mir, saradnju, uzajamnu dobit sa svima, ali da da nikad neće prestati da brani američke interese.

Preporučujemo za Vas