JAVNOST ŽELI DA ČUJE RAZGOVOR SA PREDSJEDNIKOM RUSIJE

Zbog "flertovanja" s Trampom, peticija da Zelenski objavi transkript razgovora sa Putinom

Ukoliko peticiju potpiše najmanje 25.000 ljudi, Zelenski tereba da je razmotri u roku od 90 dana
895 pregleda 0 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters
Zelenski, Foto: Reuters

Na zvaničnom sajtu ukrajinskog predsjednika objavljena je peticija kojom se traži da bude objavljen transkript njegovih razgovora sa ruskim kolegom, prenosi Tanjug. 

Peticija kojojm se od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog traži da objavi transkripte svojih telefonskih razgovora sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom objavljena je danas na njegovom zvaničnom sajtu.

"S obzirom na skandal u vezi sa telefonskim razgovorom između američkog predsjednka Donalda Trampa i sadržaj te konverzacije, pogotovo 'flertovanje' s Trampom, koordiniranje pozicija o pojedinim krivičnim slučajevima i kritike lidera EU i bivšeg američkog ambasadora, zahtjevamo da budu objavljeni transkripti telefonskih razgovora između predsjednika Ukrajine Volidimira Zelenskog i ruskog predsjednika Vladimira Putina", navodi se u peticiji koja je pokrenuta juče, a koju je podržalo 57 ljudi.

Ukoliko peticiju potpiše najmanje 25.000 ljudi, Zelenski tereba da je razmotri u roku od 90 dana.

Tvrdnje da je Tramp tokom telefonskog razgovora u julu vršio pritisak na Zelenskog da istraži sina njegovog rivala na predsjedničkim izborima Džoa Bajdena izazvale su skandal u Vašingtonu.

Zbog tih navoda, američki Kongres pokrenuo je istragu protiv Trampa, koja bi mogla da dovede do njegovog opoziva.