Ubijene 104 osobe na antivladinim protestima u Iraku: Je li vojska pucala u demonstrante?

Portparol iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova Sad Man je na konferenciji za novinare, koja je prenošena na televiziji, rekao da su vlasti u Iraku osudile sve napade na medije, pošto su se pojavili navodi o upadu neidentifikovanih grupa u kancelarije nekoliko domaćih i stranih medija, prenosi Rojters
1470 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa protesta, Foto: Reuters
Detalj sa protesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.10.2019. 19:05h

Tokom antivladnih protesta u Bagdadu i na jugu Iraka ubijene su 104 osobe, uključujući osam pripadnika bezbjednosnih službi, saopštilo je danas iračko Ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi Tanjug.

Portparol iračkog Ministarstva Sad Man rekao je da je tokom nemira ranjeno 6.107 demonstranata i više od 1.300 pripadnika bezbjednosnih službi, prenosi AP.

On, takođe tvrdi da niko od pripadnika vladnih snaga nije direktno pucao na demonstrante tokom protesta.

Man je na konferenciji za novinare, koja je prenošena na televiziji, rekao da su vlasti u Iraku osudile sve napade na medije, pošto su se pojavili navodi o upadu neidentifikovanih grupa u kancelarije nekoliko domaćih i stranih medija, prenosi Rojters.

Prethodno je danas AP prenio da su irački vojnici pucali u pravcu oko 300 antivladinih demonstranata u predgrađu Bagdada koji su se šesti dan okupili u protestima.

Grupa maskiranih osoba juče je, kako je prenijela stanica Al-Arabija, napala kancelarije televizijskih stanica u Bagdadu.

Protesti u Iraku, koji su počeli u utorak, izbili su zbog nezadovoljstva uglavnom mladih koji traže posao, bolje komunalne usluge, kao i borbu protiv endemske korupcije u toj naftom bogatoj zemlji.

Bonus video: