"ne odgovara na ono što amerikanci očekuju"

Džimi Karter poručio Trampu: Manje Tvitera, više istine

"Ako nastavi ne sarađivati i nastavi da sprečava da se dokazi iznesu pred Predstavnički dom i Senat, njegov će stav postati, sam po sebi, drugi element koji bi se mogao iskoristiti protiv njega", smatra Karter
921 pregleda 0 komentar(a)
Karter, Foto: John Amis/Reuters, John Amis/Reuters
Karter, Foto: John Amis/Reuters, John Amis/Reuters

Bivši američki predsjednik Džimi Karter ima dva  jednostavna savjeta za aktuelnog šefa države: Donaldu Trampu poručio je  da govori istinu i manje vremena provedi na Tviteru.

Upitan za MSNBC o njegovom stavu prema sadašnjem stanovniku Bijele  kuće kojem prijeti procedura opoziva zbog ukrajinske afere, bivši  predsjednik je vrlo kritičan.

"Mislim da ne odgovora na ono što Amerikanci očekuju", rekao je Karter, koji je 1. oktobra napunio 95 godina.

"Ako nastavi ne sarađivati i nastavi da sprečava da se dokazi  iznesu pred Predstavnički dom i Senat, njegov će stav postati, sam po  sebi, drugi element koji bi se mogao iskoristiti protiv njega", smatra  Karter, prenosi Hina.

Koji bi savjet 39. predsjednik SAD-a, koji je zemlju vodio od  1977. do 1981. godine, dao 45. u trenutku u kojem prolazi kroz vrlo  osjetljivo razdoblje, bilo je pitanje za Kartera.

"Moj bi savjet bio da govori istinu...i manje tvituje", kazao je.

Istraga o mogućem opozivu usredsređena je na optužbe "zviždača"  da je Tramp koristio američku vojnu pomoć kako bi mu ukrajinski  predsjednik Volodimir Zelenski obećao da će istražiti Džoa Bajdena,  vodećeg kandidata za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke i  njegovog sina Hantera, koji je bio član upravnog odbora ukrajinske  energetske kompanije.