Tursko ministarstvo: U Siriji ubijeno 277 terorista

Turska je prije dva dana pokrenula akciju na sjeveroistoku Sirije, kako bi neutralisala kurdske snage za koje smatra da su povezani sa kurdskim pobunjenicima u Turskoj
1716 pregleda 9 komentar(a)
Turska prije dva dana pokrenula akciju na sjeveroistoku Sirije, Foto: Reuters
Turska prije dva dana pokrenula akciju na sjeveroistoku Sirije, Foto: Reuters

U turskoj operaciji "Izvor mira" na sjeveru Sirije ubijeno je, kako je saopštilo tursko Ministarstvo odbrane, 277 terorista, javila je "Anadolija".

Tursko ministarstvo je navelo da među "neutralisanim teroristima" ima i pripadnika Radničke partije Kurdistana i Jedinice narodne zaštite, prenosi Tanjug.

Turska je prije dva dana pokrenula akciju "Izvor mira" na sjeveroistoku Sirije, kako bi neutralisala kurdske snage za koje smatra da su povezani sa kurdskim pobunjenicima u Turskoj, a za taj potez navela je da je "neophodan zbog nacionalne bezbjednosti".

Sirijska agencija Sana je osudila operaciju, nazivajući je aktom agresije, prenosi Tas, dodajući da je i međunarodna zajednica osudila akcije Turske.

Prema navodima tv stanice Al-Arabija, 17 civila je poginulo u turskim vazdušnim udarima na sjeveru Sirije u posljednjih 24 sata.

Poginuo prvi turski vojnik u Siriji

Prvi turski vojnik poginuo je juče u Siriji, saopštilo je tursko Ministarstvo odbrane, navodeći da je to prva žrtva od početka akcije "Izvor mira".

Kako se navodi, vojnik je prethodno bio mučen, prenosi AP.

Ministarstvo je navelo i da su povrijeđena tri vojnika, ali nije dalo više podataka o tome.

Bonus video: