Turska poručuje da "odlučno nastavlja" ofanzivu

Odgovarajući na pitanje o američkoj prijetnji sankcijama, iz ministarstva navode da "niko ne treba da sumnja da će na sve biti odgovoreno punim reciprocitetom"
1277 pregleda 1 komentar(a)
Ofanziva Turske u Siriji, Foto: Reuters
Ofanziva Turske u Siriji, Foto: Reuters

Tursko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će se vojna operacija u Siriji "odlučno" nastaviti, uprkos američkim upozorenjima o mogućim sankcijama.

Portparol Hami Aksoj je izjavio da je Ankara na svim nivoima informisala SAD o svojoj operaciji protiv boraca sirijskih Kurda.

"Turska se bori protiv terorističke organizacije koja je prijetnja njenoj nacionalnoj bezbjednosti i ta borba će se odlučno nastaviti", rekao je Aksoj.

Odgovarajući na pitanje o američkoj prijetnji sankcijama, Aksoj je naveo da "niko ne treba da sumnja da će na sve biti odgovoreno punim reciprocitetom".

Američki ministar finansija Stiven Mnučin je upozorio Tursku da bi se zbog ofanzive u Siriji mogla suočiti s "moćnim sankcijama" i da će SAD "ugasiti tursku ekonomiju" ako Ankara pretjera s akcijama u Siriji.

Jedinice sirijskih Kurda su bile partneri SAD u borbi protiv Islamske države, ali ih Turska smatra teroristima zbog veza s kurdskim pobunjenicima u Turskoj.

Bonus video: