SDF: Turski napad oživio Islamsku državu, zatvoriti vazdušni prostor za turske avione

Visoki zvaničnik SDF-a Redur Kselil rekao je u obraćanju koje je prenosila TV da njegove snage nastavljaju saradnju s koalicijom koju predvode SAD protiv Islamske države, čak i pored toga što sada moraju da se suoče s turskim napadom na sjeveru Sirije, javio je Rojters
3136 pregleda 4 komentar(a)
Redur Kselil, Foto: Sirijske demokratske snage
Redur Kselil, Foto: Sirijske demokratske snage

Sirijske demokratske snage (SDF) koje predvode Kurdi saopštile su danas da je turski napad na sjevernu Siriju oživio Islamsku državu i pozvale su zemlje saveznice koje su pomogle u borbi protiv te ekstremističke grupe da zatvore svoj vazdušni prostor za turske ratne avione, prenosi Rojters.

Visoki zvaničnik SDF-a Redur Kselil rekao je u obraćanju koje je prenosila TV da njegove snage nastavljaju saradnju s koalicijom koju predvode SAD protiv Islamske države, čak i pored toga što sada moraju da se suoče s turskim napadom na sjeveru Sirije, javio je Rojters.

"Turska invazija više ne nagovještava oživljavanje ID, već ga je upravo oživjela i aktivirala njegove ćelije u Kamišliju i Hasaki, kao i svim drugim područjima“, rekao je Kselil.

"Mi se sada borimo na dva fronta – jedan je protiv turske invazije a drugi protiv ID", dodao je Kselil, prenosi Rojters.

Bonus video: