NAMJERAVA DA PODNESE OSTAVKU NA ČLANSTVO U UPRAVI KINESKE KOMPANIJE

Oglasio se mlađi Bajden: Ako moj otac pobijedi na predsjedničkim izborima...

"Hanter se tim poslovnim aktivnostima bavio samostalno. Nije smatrao da je primjereno razgovarati o njima sa ocem te to nije ni učinio", navedeno je u saopštenju
6277 pregleda 5 komentar(a)
Hanter i Džo Bajden, Foto: Reuters
Hanter i Džo Bajden, Foto: Reuters

Hanter Bajden, sin bivšeg potpredsjednika SAD Džoa Bajdena oglasio se prvi put nakon kritika koje je na njegov račun izgovorio američki predsjednik Donald Tramp, i branio svoje poslovanje u Ukrajini i Kini, prenosi Tanjug.

Bajden je preko advokata naveo da namjerava da podnese ostavku na članstvo u upravi kineske kompanije i da ako njegov otac pobijedi na predsjedničkim izborima, neće raditi u stranim firmama, prenose agencije.

"Hanter se tim poslovnim aktivnostima bavio samostalno. Nije smatrao da je primjereno razgovarati o njima sa ocem te to nije ni učinio", navedeno je u saopštenju.

Bajden je ranije podnio ostavku u ukrajinskoj energetskoj kompaniji.

Predstavnički dom američkog Kongresa pokrenuo je u okviru procedure za opoziv protiv Trampa, istragu o tome da li je on time što je zatražio istragu o poslovima Bajdenovog sina, pokušao da iskoristi pomoć Ukrajini kao sredstvo pritiska na predsjednika Volodimira Zelenskog.