"NEMA NAMJERU DA ZADRŽI VISOKE STANDARDE"

Korbin: Džonsonu se ne može vjerovati za zaštitu prava radnika i ekoloških standarda

Lider laburista Džeremi Korbin rekao je da Džonsonov Bregzit predstavlja "skicu za deregulisanu ekonomiju, gdje su ključna prava i zaštite ukinute"
365 pregleda 0 komentar(a)
Korbin, Foto: Reuters
Korbin, Foto: Reuters

Opoziciona britanska Laburistička partija saopštila je danas da se premijeru Borisu Džonsonu ne može vjerovati da će zaštititi prava radnika i ekološke standarde pošto je procurio dokument u kojem je nagoviješteno da će vlada težiti da olabavi propise kada zemlja napusti Evropsku uniju.

List Fajnenšel tajms javio je danas da Džonsonova konzervativna vlada planira da promeni propise i odstupi od pravila EU, navodeći da u vladinom dokumentu stoji da zakonska rješenja o pravima radnika i zaštiti životne sredine "ostavljaju prostor za interpretaciju".

Lider laburista Džeremi Korbin rekao je da Džonsonov Bregzit predstavlja "skicu za deregulisanu ekonomiju, gdje su ključna prava i zaštite ukinute".

"On nema namjeru da zadrži naše visoke standarde pošto napustimo EU. Ne možete vjerovati ni u šta što Boris Džonson kaže", naveo je Korbin.

Džonson je prošle nedjelje obećao da će propisi koji se odnose na oblasti rada i ekologije ostati u skladu sa standardima EU poslije Bregzita. 

Preporučujemo za Vas