VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE NAVODNO LIKVIDIRAN U IDLIBU

Izvori: Al-Bagdadi ubijen; Tramp: Nešto veliko se dogodilo

"Naši izvori iz Sirije potvrdili su iračkom obavještajnom timu da je Bagdadi ubijen zajedno sa svojim ličnim tjelohraniteljem u Idlibu pošto je otkriveno njegovo skrovište kada je pokušao da svoju porodicu izbaci iz Idliba prema turskoj granici"
13284 pregleda 11 komentar(a)
Abu Bakr al-Bagdadi, Foto: Reuters
Abu Bakr al-Bagdadi, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.10.2019. 08:47h

Sjedinjene Američke Države sprovele su operaciju u kojoj je meta bio vođa Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi, rekao je za agenciju Rojters američki zvaničnik koji je želio da ostane neimenovan.

Agencija Rojters je objavila da je zvanični Irak obaviješten da je al-Bagdadi ubijen.

"Naši izvori iz Sirije potvrdili su iračkom obavještajnom timu da je Bagdadi ubijen zajedno sa svojim ličnim tjelohraniteljem u Idlibu pošto je otkriveno njegovo skrovište kada je pokušao da svoju porodicu izbaci iz Idliba prema turskoj granici", rekao je izvor.

Agencija prenosi da je predsjednik SAD Donald Trump sprema da da "vrlo važnu izjavu".

Anonimni izvor nije otkrio detalje operacije i nije rekao je li bila uspješna.

Newsweek, citirajući američkog vojnog zvaničnika koji je dobio informacije o rezultatima operacije, piše da je al-Bagdadi ubijen u napadu, prenosi agencija Hina.

Newsweek navodi da je operacija sprovedena u sirijskoj sjeverozapadnoj provinciji Idlib, a izvele su je posebne snage pošto su dobile obavještajne podatke. 

Bijela kuća objavila je da će Tramp imati "vrlo važnu izjavu" u nedjelju ujutro, ali nije dala druge pojedinosti.

U elektronskoj pošti poslatoj kasno u subotu, portparolka Bijele kuće samo je navela da će obraćanje biti u Bijeloj kući u 9 sati po lokalnom vremenu.

Preporučujemo za Vas