Turska vojska javila da je jedan njihov pripadnik ubijen na sjeveru Sirije

Turska vojska je saopštila da su njene snage odgovorile u okviru mjera samoodbrane na napad izveden raketama i teškom artiljerijom
802 pregleda 0 komentar(a)
Turski vojnici u blizini granice, Foto: STOYAN NENOV/Reuters
Turski vojnici u blizini granice, Foto: STOYAN NENOV/Reuters
Ažurirano: 27.10.2019. 11:22h

Turska vojska javila je danas da je u napadu kurdskih boraca na sjeveroistoku Sirije ubijen jedan njihov pripadnik a pet je ranjeno, čime se ukupan broj ubijenih vojnika od početka operacije popeo na 11.

U Tviter poruci danas vojska je javila da se napad dogodio blizu pograničnog grada Ras al Ajina gdje turske snage sprovode izviđačke misije.

Ta oblast je unutar pogranične zone na tursko-sirijskoj granici od 30 kilometara iz koje kurdske snage treba da se povuku prema dogovorenom primirju.

Uprkos primirju koje su izdejstvovale SAD i drugom koje je dogovorila Rusija nastavljaju se sporadični okršaji u toj zoni.

Turska vojska je saopštila da su njene snage odgovorile u okviru mjera samoodbrane na napad izveden raketama i teškom artiljerijom.

Prema sporazumu koji su nedavno postigli turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan i ruski predsjednik Vladimir Putin, kurdski borci imaju rok od 150 sati da se povuku iz pogranične oblasti. Taj rok ističe u utorak.

Bonus video: