"Izmislio je priču": Tramp traži da se otkrije identitet uzbunjivača

Američki predsjednik je, ne navodeći dokaze, nagovijestio da bi uzbunjivač mogao da bude okrivljen za prevaru
2255 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp zatražio je danas da se otkrije ime uzbunjivača, čija prijava je pokrenula istragu o njegovom opozivu.

Tramp tvrdi da je uzbunjivač dao lažne informacije.

On je, ne navodeći dokaze, nagovijestio da bi uzbunjivač mogao da bude okrivljen za prevaru, prenosi Rojters.

„Uzbunjivač bi trebalo da bude otkriven jer je uzbunjivač dao netačne informacije. On je izmislio priču”, rekao je Tramp obraćajući se novinarima u Bijeloj kući.

Istraga o opozovu Trampa pokrenuta je 24. septembra u donjem domu Kongresa nakon što je objavljen izvještaj uzbunjivača, u kojem se navodi da je Tramp koristio svoj položaj kako bi zatražio miješanje strane države u predsjedničke izbore 2020. godine.

Sa izvještaja je skinuta oznaka tajnosti i objavio ga je Obavještajni odbor poslije višenedjeljnog spora, što je pomoglo predsjedavajućoj američkog Kongresa Nensi Pelosi da pokrene formalnu istragu o tome da li bi republikanski predsjednik trebalo da bude opozvan, prenosi Tanjug.

Uzbunjivač tvrdi da je Tramp u telefonskom razgovoru od Zelenskog tražio da istraži sina protivkandidata na predsjedničkim izborima Džozefa Bajdena, samo nekoliko dana nakon što je zamrznuo vojnu pomoć Ukrajini od skoro 400 miliona eura.

Bonus video: