Trampov stariji sin objavljuje provokativnu knjigu o histeriji protiv njegovog oca

Donald Tramp mlađi je posvetio djelo "jadnicima", u aluziji na nezgodan izraz Hilari Klinton, Trampove protivkandidatkinje na predsedničkim izborima 2016, koja je nazvala Trampove birače "bandom jadnika"
2306 pregleda 2 komentar(a)
Donald Tramp Junior, Foto: Twitter
Donald Tramp Junior, Foto: Twitter

Knjiga starijeg sina Donalda Trampa koju predstavlja kao "knjigu koju ljevičarska elita ne želi da pročitate" izlazi danas, potvrđujući da je vatreni i vrlo provokativni branilac svog oca.

Knjiga pod naslovom "Triggered: How the Left Thrives on Hate and Wants to Silence Us'' (Isprovociran: Kako se ljevica hrani mržnjom i želi da nas ućutka", od oko 300 strana počinje namerno polemičkim rečima.

Donald Tramp mlađi je posvetio djelo "jadnicima", u aluziji na nezgodan izraz Hilari Klinton, Trampove protivkandidatkinje na predsedničkim izborima 2016, koja je nazvala Trampove birače "bandom jadnika".

Sin američkog predsjednika poziva "ubijeđene ljevičare ili one koji su žedni socijalne pravde" da odmah bace knjigu ili da traže od svojih vegan restorana da od nje prave jelovnike.

Knjigu koju je objavio konzervativni izdavač Center strit (Centre Street), danas je bila na trećem mjestu po prodaji na Amazonu, pošto je juče preko Tvitera predsjednik poslao promotivnu poruku.

Poznat po svojim žestokim napadima na medije 41-ogodišnji Donald mlađi, koji je ostao u Njujorku sa bratom Erikom da vodi poslove svog oca kada je on prešao u Bijelu kuću, optužuje društvene mreže da žele da cenzurišu njega i sve konzervativce.

"To se svodi na potpuno ukidanje slobode izražavanja, ne možemo nastaviti to da dozvoljavamo", piše on.

U današnjem intervjuu za Si-Bi-Es (CBS) on je rekao da se uzdržavao i da je tekst mogao da bude mnogo zapaljiviji.

On je takođe rekao da se mnogi sa obije strane političkog spektra trude da iskoriste predsjedništvo njegovog oca.

"Ima mnogo ljudi u Bijeloj kući koji ne služe njegovim interesima jer ne rade šta on želi, rade ono što misle da je najbolje za sopstvenu budućnsot", rekao je Donald Tramp mlađi.

Stariji Trampov sin koji već mjesecima obilazi zemlju da podrži svog oca rekao je da je počela da mu se dopada politika i ne isključuje da bi mogao da uđe u politiku jednog dana.

"Ne isključujem ništa. Volim dio kampanje... volim da stupam u kontakt sa pravim ljudima i da vidim kako politika mog oca utiče na njihove živote. Ali ne znam, u ovoj fazi mog života, da li bih volio to da radim cio dan", rekao je on za CBS.

Bonus video: