UZNEMIRUJUĆE Čile: Policajke teško povrijeđene, gađali ih molotovljevim koktelima

Kako se navodi, dvije policajke je zahvatio plamen, a vatru su gasile njihove kolege golim rukama i apartima za gašenje požara
16063 pregleda 1 komentar(a)
Jedna od povrijeđenih policajki, Foto: Reuters
Jedna od povrijeđenih policajki, Foto: Reuters

Dvije policajke teško su povrijeđene tokom protesta u glavnom gradu Čilea, Santjagu, kada su ih demonstranti gađali molotovljevim koktelima, pošto je policija posegla za suzavcem i vodenim topovima, javlja agencija Rojters.

Čile, protest
Čile, protest(Foto: Reuters)

Kako se navodi, dvije policajke je zahvatio plamen, a vatru su gasile njihove kolege golim rukama i apartima za gašenje požara.

Čile, protest
Čile, protest(Foto: Reuters)

Na internetu je objavljen i video snimak.

Policajke Marija Hoze Hernandez Tores (25) i Abigejl Katalina Aburto Kardenas (20) prebačene su u bolnicu, a njihovo stanje je ozbiljno, saopštila je policija.

Čile, protest
Čile, protest(Foto: Reuters)

Jedan od Rojtersovih fotografa rekao je da se plamen brzo proširio.

"Policajci su pokušali da ga ugase rukama", naveo je on.

Ministar unutrasnjih poslova Čilea Gonsalo Blumel obišao je žene u bolnici i osudio napad kao "čisto nasilje, koje nema nikakve veze sa legitimnim zahtjevima građana".

"To je bila nasilna, kukavička agresija protiv dvije policajke, koje su radile da zaštite bezbjednost naših sunarodnika“, rekao je on, prenosi Rojters.

Neimenovani izvor iz policije rekao je da su policajci pratili standardnu proceduru time što su prvo rasporedili vodene topove, a potom upotrijebili suzavac, prenosi Rojters.

On je dodao da su gumeni meci korišćeni samo u slučajevima "neposredne opasnosti" po policajce.

Dvije policajke su među 800 policajaca koji su povrijeđeni u demonstracijama u prethodne dvije nedjelje, zajedno sa još 1.650 učesnika protesta, saopštile su grupe za zaštitu ljudskih prava.

Bonus video: