VIŠE OD 6O RANJENIH

Burkina Faso: U napadu na konvoj kanadske kompanije 37 mrtvih

"Semafo" je saopštio da se napad na konvoj od pet autobusa sa pratnjom vojske dogodio na putu koji vodi ka njihovom rudniku u istočnoj oblasti Est
1115 pregleda 0 komentar(a)
Burkina Faso (Ilustracija), Foto: Screenshot/Youtube
Burkina Faso (Ilustracija), Foto: Screenshot/Youtube

Najmanje 37 osoba je ubijeno, a više od 60 je ranjeno u jučerašnjem napadu na konvoj koji je prevozio radnike kanadske rudarske kompanije "Semafo" na istoku Burkine Faso, saopštili su zvaničnici, prenio je Rojters.

U prvom izvještaju koji se juče pojavio navedeno je da je ubijeno 10 ljudi.

"Semafo" je saopštio da se napad na konvoj od pet autobusa sa pratnjom vojske dogodio na putu koji vodi ka njihovom rudniku u istočnoj oblasti Est.

Lokalne vlasti su potom objavile da je grupa neidentifikovanih naoružanih muškaraca napala iz zasjede konvoj u kom su se nalazili radnici "Semafa", kao i da je 37 osoba ubijeno, a više od 60 ranjeno, prenio je Rojters.

Ovaj broj ne obuhvata eventualne žrtve među bezbednosnim snagama i strahuje se da će rasti.

Kako se navodi, prvo je odjeknula eksplozija, a potom su napadači počeli da pucaju.

Djelove Burkine Faso posljednjih godina potresa nasilje koje izazivaju islamski ekstremisti, a "Semafo" je pojačao bezbjednosne mjere prošle godine nakon oružanih incidenata u blizini dva rudnika te kompanije u toj državi.

"Semafo" je naveo da se napad odigrao između rudnika Fada i Bungou i da je više osoba poginulo i povrijeđeno tom prilikom.

Preporučujemo za Vas