Avganistan: Bobmardovali školu na dodjeli diploma, poginulo 59 ljudi

Portparol ministarstva zdravstva u Kabulu potvrdio je u utorak ujutro da je u "regionalnu bolnicu u Kunduzu primljeno 57 civila, među kojima ima djece i staraca, kao i petoro mrtvih"
3 komentar(a)
ranjeni Avganistan, Foto: Reuters
ranjeni Avganistan, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2018. 10:34h

Najmanje stotinu ljudi, među kojima ima puno djece, poginulo je ili povrijeđeno u ponedjeljak u avganistanskom bombardovanju islamske škole na sjeveroistoku Afganistana, po bezbjednosnim izvorima.

Dan nakon tog napada avganistanskog ratnog vazduhoplovstva, dva neimenovana bezbjednosna izvora kazala su u utorak da ima "59 mrtvih, većinom osmogodišnje djece, te 17 talibana", kao i da je "57 ljudi povrijeđeno".

Napad se dogodio sredinom dana tokom svečanosti dodjele diploma na kraju školske godine. Područje u kojem se škola nalazi većinom je pod kontrolom talibana.

Portparol ministarstva zdravstva u Kabulu potvrdio je u utorak ujutro da je u "regionalnu bolnicu u Kunduzu primljeno 57 civila, među kojima ima djece i staraca, kao i petoro mrtvih".

Drugi bezbjednosni izvor rekao je da talibani obično svoje žrtve ne dovode u javne bolnice, a ona u Kunduzu je nekoliko desetaka kilometara udaljena od mjesta napada u okrugu Dašte Arči, prenosi Hina.

Portparol vojske u Kunduzu rekao je da u ponedjeljak da je poginulo 20 talibana i da ih je isto toliko povrijeđeno, a civilne žrtve nije spomenuo.

Vojska i bezbjednosne službe optužuju pobunjenike da su planirali sastanak svojeg vođstva u toj vjerskoj školi.

Bonus video: