Morales popustio: Raspisaće nove predsjedničke izbore

"Kako bismo sačuvali mir u našoj voljenoj zemlji, hitno zovem na pregovore predstavnike stranaka koje su osvojile mjesta na izborima“, napisao je Morales na svom Tviter nalogu
714 pregleda 0 komentar(a)
Morales, Foto: Reuters
Morales, Foto: Reuters

Predsjednik Bolivije Evo Morales objavio je danas da će raspisati nove predsjedničke izbore pošto je Organizacija američkih država (OAD) objavila izvještaj u kome se kaže da bi rezultate prošlih izbora, na kojima je izabran za četvrti mandat, trebalo poništiti zbog neregularnosti, prenosi Tanjug.

Morales je najavio i da će zamijeniti članove izbornog odbora, koji su se posle izbora održanih 20. oktobra, našli na udaru kritika, prenosi Rojters.

Morales je sinoć pozvao na hitne pregovore sa opozicijom zbog višenedjeljnih nereda koji potresaju tu zemlju, tražeći i od pape da se uključi u razgovore.

"Kako bismo sačuvali mir u našoj voljenoj zemlji, hitno zovem na pregovore predstavnike stranaka koje su osvojile mjesta na izborima“, napisao je Morales na svom Tviter nalogu.

Bolivijska izborna komisija je odbacila navode da su otkrivene nepravilnosti u prebrojavanju glasova na izborima, ali demonstranti i dalje zahtijevaju nove izbore.

U neredima je do sada ubijeno troje ljudi, a više od 300 je povrijeđeno.

Bonus video: