"ne sjećam se da sam se sreo sa ovom damom"

Princ Endru tvrdi da nije imao seks sa žrtvom Epstajna

Endru je rekao u intervjuu za Bi-Bi-Si (BBC) čiji odlomci su objavljeni sinoć, da se ne sjeća da se sastao sa Virdžinijom Robets Djufre, koja je rekla da joj je Epstajn platio 15.000 dolara pošto je imala seks sa princom 2001. godine kada je imala 17 godina
2069 pregleda 2 komentar(a)
Princ Endru, Foto: Sang Tan/AP
Princ Endru, Foto: Sang Tan/AP

Britanski princ Endru rekao je da se ne sjeća žene koja ga je optužila da je seksualno iskorišćavao za vrijeme susreta koje je organizovao osuđeni seksualni prestupnik Džefri Epstajn.

Endru je rekao u intervjuu za Bi-Bi-Si (BBC) čiji odlomci su objavljeni sinoć, da se ne sjeća da se sastao sa Virdžinijom Robets Djufre, koja je rekla da joj je Epstajn platio 15.000 dolara pošto je imala seks sa princom 2001. godine kada je imala 17 godina.

Britanski vojvoda od Jorka godinama izdaje slične demantije ali je došao pod novi pritisak posle Epstajnovog hapšenja i samoubistva ljetos u Njujorku.

"Ne sjećam se da sam se sastao sa ovom damom, uopšte ničega se ne sjećam" rekao je Endru za BBC prema odlomcima intervjua koji će danas biti emitovan.

Djufre je dala medijima sliku gdje se vidi kako pozira sa princom u Londonu i nedavno je u razgovoru sa novinarima pozvala britanskog princa da nešto kaže.

"On zna tačno šta je uradio i nadam se da će to jasno reći", rekla je ona.

Po njenim riječima Epstajn je vodio po svijetu svojim privatnim avionima da ima seks sa moćnim ljudima, i rekla je da je imala seksualne susrete sa Endruom u Londonu, Njujorku i američkim Djevičanskim ostrvima kada je imala 18 godina.

Endru je rekao u intervjuu da žali što nije prekinuo veze sa Epstajnom kada se milijarder izjasnio krivim 2008. za regrutovanje maloljetnice za prostituciju na Floridi u okviru dogovora sa sudom prema kome je dobio 13 mjeseci zatvora i bio registrovan kao seksualni prestupnik.

Britanski princ se viđao sa Epstajnom poslije njegovog puštanja iz zatvora na Floridi.

"Žalim zbog toga svaki dan zato što je to nešto što ne doliči članu kraljevske porodice... Mi nastojimo da se držimo najviših standarda i prakse i ja sam iznevjerio očekivanja, to je jasno", rekao je Endru u intervjuu.

Endru je rekao da se prvi put upoznao sa Epstajnom tri godine posle razvoda sa svojom suprugom Sarom Ferguson 1996. godine. On je ranije ove godine rekao u izjavi da je viđao Epstajna rijetko i vjerovatno ne češće nego samo jednom ili dva puta godišnje.

Mediji su ranije prenijeli da je Epstajn bio dobro povezan sa bogatim i moćnim ljudima, među kojima su i predsjednici Donald Tramp i Bil Klinton, kao i britanski princ Endru.