KRIZA U BOLIVIJI

La Paz odsječen - građani u redovima za hranu i plin

Pristalice protjeranog predsjednika Eva Moralesa nastavljaju da blokiraju glavne saobraćajnice u zemlji zbog čega je gradskom stanovništvu onemogućeno snabdjevanje sa seoskih farmi
1123 pregleda 1 komentar(a)
La Paz, Foto: Reuters
La Paz, Foto: Reuters

Žitelji La Paza čekaju u redovima na ulici kako bi nabavili životne namirnice i plin, dok se blokada saobraćajnica u zemlji nastavlja, prenosi Tanjug.

Pristalice protjeranog predsjednika Eva Moralesa nastavljaju da blokiraju glavne saobraćajnice u zemlji zbog čega je gradskom stanovništvu onemogućeno snabdjevanje sa seoskih farmi.

Zvaničnici kažu da je veliki teretni vojni avion Herkules sletio juče u La Paz noseći mesne proizvode, prenosi Rojters.

Takođe, navode da je uspostavljen "vazdušni most" sa La Pazom i da će se obezbjediti slična komunikacija i sa drugim velikim bolivijskim gradovima koji su zbog blokade puteva, odsječeni i ne mogu da se snabdjevaju.

Bivši predsjednik Evo Morales je podnio ostavku pod pritiskom početkom sedmice nakon nedjelja protesta i nasilja poslije izbora 20. oktobra koji su mu doneli pobjedu pomračenu optužbama za prevaru.

Potom je u Meksiku dobio azil, a na vlast je stupila privremena samoproglašena predsjednica Bolivije Đanin Anjes. Međutim, protesti Moralesovih pristalica su nastavljeni u većim gradovima Bolivije.

Od početka krize u Boliviji poginulo je najmanje 23 ljudi, a 715 je povređeno u sukobima, saopštio je Međuamerički komitet za ljudska prava.

Preporučujemo za Vas