POKRENUTA ISTRAGA

Srušio se helikopter, talibani tvrde da su ga oborili: Poginuli američki vojnici

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid je u saopštenju naveo da su pobunjenici oborili američki "činuk" helikopter nešto posle ponoći tokom sukoba sa "osvajačima i njihovim plaćenicima"
876 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvojica američkih vojnika poginula su danas kada se njihov helikopter srušio u Avganistanu, saopštila je vojska Sjedinjenih Američkih Država, ne iznoseći detalje, dok talibani tvrde da su oni oborili letilicu.

U saopštenju američke vojske se navodi da je pokrenuta istraga i da preliminarni izvještaji ne ukazuju da je u pitanju bila neprijateljska vatra.

AP prenosi da talibani tvrde da su oborili helikopter u istočnoj provinciji Logar i da ima "mnogo žrtava".

Portparol talibana Zabiulah Mudžahid je u saopštenju naveo da su pobunjenici oborili američki "činuk" helikopter nešto posle ponoći tokom sukoba sa "osvajačima i njihovim plaćenicima".

Američka vojska je odbacila ove tvrdnje talibana.

Ovim povodom oglasilo se i avganistansko Ministarstvo odbrane, odbacujući navode o umiješanosti talibana.

"Neprijateljska vatra nije uzrok pada helikoptera i nijedan pripadnik avganistanskih snaga bezbjednosti nije povrijeđen", kazao je portparol ministarstva Favad Aman.

U Avganistanu je ove godine poginulo 19 američkih vojnika, a više od 2,4 hiljade Amerikanaca poginulo u skoro 18-godišnjem ratu.