Gvaido: Venecuelanske snage reda prijete mojoj porodici

Huan Gvaido je izjavio da se njegova 20-mjesečna kćerka nalazi u njihovom domu i da će ukoliko joj se nešto dogodi snage reda biti odgovorne
472 pregleda 1 komentar(a)
Gvaido sa ćerkom, Foto: Reuters
Gvaido sa ćerkom, Foto: Reuters

Samoproglašeni predsjednik Venezuele Huan Gvaido upozorio je u četvrtak da snage reda prijete njegovoj porodici i dodao da je da će, ukoliko mu se nešto dogodi, odgovoran biti predsjednik Nikolas Maduro.

"Specijalne snage FAES su kod mene kući i pitaju gdje je moja supruga. U ovom trenutku diktatura misli da će nas može zastrašiti", rekao je vođa opozicije u govoru u Karacasu.

Huan Gvaido je izjavio da se njegova 20-mjesečna kćerka nalazi u njihovom domu i da će ukoliko joj se nešto dogodi snage reda biti odgovorne, prenosi Hina.

Gvaido (35) je rekao da sa skupa odlazi kući i pozvao je diplomate, zastupnike i druge simpatizere koji su došli na skup da ga otprate i vide što želi FAES.

"Oni koji pokušavaju sabotirati demokratiju i napasti Guaida, pretrpjeće posljedice", upozorio je u srijedu Džon Bolton, savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trampa.

Huan Gvaido koji se 23. janura proglasio privremenim predsjednikom izložio je u četvrtak svoj plan izlaska zemlje iz krize, zbog koje su milioni Venecuelaca emigrirali.

Bonus video: