Iran traži od Rusije zajam od dvije milijarde dolara

"Oni (Iranci) su podnijeli zahtjev za međuvladine zajmove za sprovođenje određenih projekata. Ministarstvo finansija razmatra to pitanje. Među projektima se nalaze izgradnja elektrane, hidroelektrane i željeznice kao i isporuka vagona za podzemnu željeznicu. To sve je od prilike oko dvije milijarde dolara", rekao je ruski ministar energetike Aleksandar Novak
2001 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iranske vlasti zatražile su od Rusije kredit od dvije milijarde dolara za gradnju elektrana, željeznicu i kupovinu vozova za podzemnu željeznicu, izjavio je juče ruski ministar energetike Aleksandar Novak, prenijela je ruska agencija TASS.

"Oni (Iranci) su podnijeli zahtjev za međuvladine zajmove za sprovođenje određenih projekata. Ministarstvo finansija razmatra to pitanje. Među projektima se nalaze izgradnja elektrane, hidroelektrane i željeznice kao i isporuka vagona za podzemnu željeznicu. To sve je od prilike oko dvije milijarde dolara", rekao je Novak.

Prema njegovim riječima, uzimajući u obzir ranije odluke o zajmovima Iranu, krediti bi mogli da iznose ukupno oko pet milijardi dolara.

"Oni traže da ukupan iznos (uz ranije pružene kredite) bude do pet milijardi dolara", rekao je Novak.

Bonus video: