LIDER POSJETIO JEDINICE NA OSTRVU ŠNGRIN

Po nalogu Kim Džong Una: Sjeverna Koreja izvela vojne vježbe blizu granice sa Južnom

Ostrvo na kome su vježbe izvedene nalazi se sjeverno od morske granice dvije Koreje, a poznato je po tome što se na njemu odigralo nekoliko sukoba u kojima je stradalo desetine vojnika
1173 pregleda 0 komentar(a)
Kim Džong Un sa sjevernokorejskim vojnicima, Foto: Reuters
Kim Džong Un sa sjevernokorejskim vojnicima, Foto: Reuters

Sjevernokorejska vojska izvela je artiljerijske vježbe blizu sporne morske granice sa Južnom Korejom, a po nalogu lidera Kim Džong Una.

Prema pisanju sjevernokorejske KCNA agencije, artiljerijska vježba izvedena je prilikom Kimove posjete jedinici na ostrvu Šngrin, na zapadnoj obali, prenosi AP.

Kako se navodi, to je bila prva posjeta Kima nekoj vojnoj jedinici, od kada je započeo razgovore o denuklearizaciji sa SAD prošle godine.

Kim Džong Un
Kim Džong Un sa sjevernokorejskim vojnicima(Foto: Reuters)

Ostrvo na kome su vježbe izvedene nalazi se sjeverno od morske granice dvije Koreje, a poznato je po tome što se na njemu odigralo nekoliko sukoba u kojima je stradalo desetine vojnika.

Južnokorejsko ministarstvo odbrane izrazilo je žaljenje zbog poslednjih vježbi i navelo da je Sjeverna Koreja prekršila prošlogodišnje korejske sporazume, čiji je cilj bio smanjenje vojnih neprijateljstava u pograničnim područjima, prenosi Tanjug.

Portparol ministarstva Čoi Hjun Su rekao je novinarima da Sjeverna Koreja mora da prestane sa bilo kakvim djelovanjem koje može da poveća vojne tenzije.

Preporučujemo za Vas