Protiv razdvajanja djece od roditelja: Klunijevi dali pare, Springstin prekinuo koncert...

138 pregleda 2 komentar(a)
Amal Kluni, Džordž Kluni, Foto: Reuters
Amal Kluni, Džordž Kluni, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2018. 18:43h

Glumac Džordž Kluni i njegova supruga Amal dali su 100.000 dolara jednom udruženju koje se bavi pravima djece migranata poslije nezadovoljstva prema američkoj migracionoj politici čija je posljedica odvajanje 2.300 djece od roditelja prilikom ilegalnog prelaska meksičke granice tokom nekoliko nedjelja.

Udruženje za prava djece imigranata (Young Center for Immigrant Children's Rights) saopštilo je danas da je dobilo donaciju od 100.000 dolara od Klunijevih.

Džordž i Amal Kluni koji posljednjih mjeseci daju druge novčane priloge za podršku kontrole naoružanja ili za borbu protiv ekstremizma poslije demonstrancija ekstremne desnice 2017. godine u SAD, dio su brojnih poznatih ličnosti koje osuđuju politiku razdvajanja porodica migranata.

Muzičar Brus Springstin je juče prekinuo nastup u Brodveju rekavši da se na američkoj granici dešavaju "užasno nehumane situacije".

Pjevač Džon Ledžend i njegova surpuga su dali 288.000 dolara američkom udruženju za zaštitu građanskih prava, poznatoj Američkoj uniji za građanske slobode (ACLU), kako bi privukli pažnju, kako su rekli, na "nehumanu politiku" administracije predsjednika Donalda Trampa.

Usred tog rastućeg nezadovoljstva u zemlji i inostranstvu, Tramp je večeras izjavio da će uskoro potpisati ukaz kojim će se spriječiti razdvajanje porodica migranata koje ilegalno pređu granicu s Meksikom.

Bonus video: