"SAD SU SA NAŠIM PRIJATELJIMA"

Pompeo uputio Albaniji izraze podrške povodom Dana nezavisnosti

"SAD čvrsto podržavaju albanski put ka evropskim integracijama i pozravljaju odlučnost Albanije da radi na ostvarivanju tog cilja. Pozdravljamo napore albanske vlade da sprovede potrebne reforme, uključujući jačanje nezavisnog sudstva"
1098 pregleda 2 komentar(a)
Pompeo predao zvaničnu notu Ujedinjenim nacijama, Foto: Reuters, Reuters
Pompeo predao zvaničnu notu Ujedinjenim nacijama, Foto: Reuters, Reuters

Državni sekretar SAD Majk Pompeo uputio je riječi podrške Albaniji povodom današnjeg Dana nezavisnosti i posljedica ovonedjeljnog jakog zemljotresa.

"Sada kao i u drugim teškim vremenima, SAD su s našim prijateljima u Albaniji", piše u poruci sa izrazima saučešća Pompea, koju je prenio Stejt department.

Pompeo je istakao da su od pada komunizma prije trideset godina, Albanija i SAD razvijali sve jače partnerstvo.

"SAD čvrsto podržavaju albanski put ka evropskim integracijama i pozravljaju odlučnost Albanije da radi na ostvarivanju tog cilja. Pozdravljamo napore albanske vlade da sprovede potrebne reforme, uključujući jačanje nezavisnog sudstva", piše u poruci.

Pompeo je rekao da SAD "duboko cijene pozitivan albanski doprinos NATO-u", i "sa zadovoljstvom očekuju predsjedavanje Albanije OEBS-om" iduće, 2020. godine.

"Američko-albansko prijateljstvo stoji kao trajni stub mira i stabilnosti, i mi sa zadovoljstvom očekujemo još mnogo godina prijateljstva i saradnje", poručio je Pompeo.

Preporučujemo za Vas