Srušio se avion u Kanadi, sedmoro mrtvih, među njima troje djece

Kanadski mediji pišu da je pilot bio iz Teksasa, u SAD-u, i da su s njim bili njegova supruga i troje djece od 3, 11 i 15 godina te dvoje Kanađana
1771 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta nesreće, Foto: Screenshot/YouTube
Sa mjesta nesreće, Foto: Screenshot/YouTube

Petoro Amerikanaca i dvoje Kanađana poginulo je u padu manjeg aviona sa šest mjesta u središtu Kanade, saopštila je Državna kancelarija za sigurnost saobraćaja (BST) koja je poslala istražitelje na mjesto nesreće.

Jednomotorac tipa Piper PA-32 koji je s pilotom i sa šest putnika poletio s manjeg aerodroma u predgrađu Toronta srušio se oko 17 sati (23.00 sata po srednjoevropskom vremenu) u srijedu uveče na šumovitom području, nekoliko kilometara od aerodroma u Kingstonu, u Ontariju, u središtu zemlje, objavile su vlasti.

"U avionu je bilo pet Amerikanaca i dva Kanađanina", rekla je na konferenciji za štampu u četvrtak uveče Nora Vale, portparolka BST-ja, ne navodeći druge pojedinosti.

Avion je bio registrovan u Sjedinjenim Državama i čini se da je riječ o privatnom letu, dodaje BST.

Kanadski mediji pišu da je pilot bio iz Teksasa, u SAD-u, i da su s njim bili njegova supruga i troje djece od 3, 11 i 15 godina te dvoje Kanađana.

"Naši istražitelji su na mjestu nesreće gdje prikupljaju informacije", rekao je za AFP Aleksandar Furnije, portparol BST-ja, dodajući da je "prerano" da bi se utvrdili uzroci nesreće.

Nakon razgovora s očevidcima i kontrolorima letjenja te proučavanja vremenskih uslova i radarskih podataka sastaviće se konačan izvještaj, što može potrajati nekoliko mjeseci.

Bonus video: