Više od 90 mrtvih u sukobima na sjeverozapadu Sirije

Po riječima aktivista u Idlibu, sukobi i vazdušni udari sirijskih vladinih snaga doveli su do novog talasa raseljavanja iz jugoistočnih seoskih područja Idliba prema granici između Sirije i Turske
1006 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Idliba, Foto: Tsafrir Abayov/AP
Detalj iz Idliba, Foto: Tsafrir Abayov/AP

Oko 96 ljudi ubijeno je na sjeverozapadu Sirije u žestokim sukobima u zadnjih 48 sati, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Režimske snage uz podršku ruskih i sirijskih borbenih aviona sukobile su se sa pobunjeničkim grupama na nekoliko frontova na jugoistočnim ruralnim područjima Idliba tokom vikenda.

SOHR sa sjedištem u Britaniji navodi da je to najveći gubitak života otkako je primirje stupilo na snagu krajem avgusta.

Po riječima aktivista u Idlibu, sukobi i vazdušni udari sirijskih vladinih snaga doveli su do novog talasa raseljavanja iz jugoistočnih seoskih područja Idliba prema granici između Sirije i Turske.

Dodali su da su na taj dio Idliba izvršene stotine vazdušnih udara od petka. Pokrajina Idlib, koja se nalazi blizu turske granice, većinom je pod kontrolom opozicije.

Bonus video: