bijela kuća: istraga je prevara

Američka komisija za opoziv: Istragom prikupljeni dokazi protiv Trampa

"Predsjednik je uslovio poziv za Bijelu kuću kao i vojnu pomoć Ukrajini ako se zauzvrat najavi istraga njemu povoljna za (predizbornu) kampanju", a ometao je sam tok istrage, navodi se u izvještaju
2173 pregleda 4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Beta-AP, Beta-AP
Donald Tramp, Foto: Beta-AP, Beta-AP

Istragom o opozivu Donalda Trampa prikupljeno je mnogo dokaza o "neprimjerenom ponašanju" američkog republikanskog predsjednika, navodi se u zvaničnom izvještaju parlamentarne komisije koja je nadgledala istragu.

"Istraga o opozivu pokazala je da se Tramp, lično ili preko agenata, unutar i van vlade, miješao u poslove strane države Ukrajine, u korist svoje kampanje" za predsjedničke izbore na kojima očekuje da ponovo pobijedi, navodi se u današnjem izvejštaju Obaveštajnog odbora Predstavničkog doma Kongresa u kojem većinu imaju demokrate.

"Predsjednik je uslovio poziv za Bijelu kuću kao i vojnu pomoć Ukrajini ako se zauzvrat najavi istraga njemu povoljna za (predizbornu) kampanju", a ometao je sam tok istrage, navodi se u izvještaju.

"Izvještaj svjedočenje o frustraciji"

Bijela kuća je odmah večeras reagovala navodeći da je istraga "prevara" i da nema nikakvih dokaza protiv Trampa.

"Izvještaj samo svjedoči o frustraciji" demokrata i izgleda kao bijes nekog sitnog blogera koji pokušava da dokaže nešto što očigledno ne postoji, izjavila je portparolka Bijele kuće Stefani Grišam.

Tramp se nalazi u Velikoj Britaniji na dvodnevnom samitu NATO-a.