OSNIVAČ TESLE U SUDNICI

Mask na suđenju za klevetu: Nisam bukvalno mislio pedofil

Mask je ronioca Vernona Ansvorta, tokom prošlogodišnje akcije spasavanja dječaka iz pećine na Tajlandu nazvao pedofilom, odgovarajući tako na kritiku koju mu je ronilac uputio zbog ideje da se pošalje namjenska mini-podmornica u pećinu radi spasavanja kada je poručio Masku da je "zabode tamo gdje boli"
922 pregleda 0 komentar(a)
Mask, Foto: Reuters, Reuters
Mask, Foto: Reuters, Reuters

Osnivač Tesle Ilon Mask (48), kome je počelo suđenje u Los Anđelesu jer je nazvao ronioca pedofilom, rekao je da nije mislio bukvalno.

Mask je ronioca Vernona Ansvorta, tokom prošlogodišnje akcije spasavanja dječaka iz pećine na Tajlandu nazvao pedofilom, odgovarajući tako na kritiku koju mu je ronilac uputio zbog ideje da se pošalje namjenska mini-podmornica u pećinu radi spasavanja kada je poručio Masku da je "zabode tamo gdje boli".

Ansvort je tužio Maska za klevetu, dok njegovi advokati zahtjevaju kaznu i odštetu.

Kako je Mask objasnio na suđenju, njegov tvit nije trebalo da se shvati bukvalno, prenosi BBC.

Prema njegovim rječima, on je tako odgovorio na uvrede ronioca Vernona Ansvorta, za koje je rekao da su bile "pogrešne i uvrijedljive".

"To je bio ničim izazvan napad na nešto što je bio dobronamjeran pokušaj da se pomogne djeci", rekao je Mask i dodao da je smatrao da je Ansvort "grozan momak" bez obzira na spasavanje i da nije očekivao da će se njegov tvit shvatiti bukvalno.

Mask se roniocu izvinio u sudnici direktno ga gledajući u oči.

Inače, Maskov profil na Tviteru prati 29,8 miliona ljudi i predstavlja najveći publicitet njegovoj kompaniji električnih automobila sa sjedištem u Palo Altu u Kaliforniji.

Preporučujemo za Vas