ZBOG ZLOUPOTREBE POLOŽAJA

Objavljena optužnica protiv Trampa

Nacrt rezolucije koji očekuje potvrdu Predstavničkog doma u kojem demokrate imaju većinu odnosi se na dvije tačke - zloupotrebu vlasti i opstrukciju rada Kongresa
858 pregleda 0 komentar(a)
Nensi Pelosi, Foto: AP, AP
Nensi Pelosi, Foto: AP, AP

Američke demokrate objavile su optužnicu protiv predsjednika SAD Donalda Trampa.

To je dokument od devet strana koji će biti podnijet Predstavničkom domu Kongresa na glasanje.

Nacrt rezolucije koji očekuje potvrdu Predstavničkog doma u kojem demokrate imaju većinu odnosi se na dvije tačke - zloupotrebu vlasti i opstrukciju rada Kongresa.

"Ponašanje predsjednika pokazalo je da će i dalje ostati prijetnja Ustavu ukoliko mu se dozvoli da ostane na vlasti", navodi se u tekstu.

Nensi Pelosi, predsjedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa, zatražila je 5. decembra pisanje optužnice protiv predsjednika SAD Donalda Trampa zbog "zloupotrebe položaja".

"Predsjednik nam nije ostavio drugu mogućnost sem da reagujemo na njegov ponovni pokušaj da kompromituje naše izbore u sopstvenu korist", rekla je tada Nensi Pelosi.

U nedavnom zvaničnom izvještaju Obavještajnog odbora Predstavničkog doma navodi se da je istragom o opozivu Donalda Trampa prikupljeno mnogo dokaza o "neprimjerenom ponašanju" američkog republikanskog predsjednika.

Preporučujemo za Vas