"VIKA U KONGRESU" NE VODI NIČEMU

Putin: Dajte dokaze o miješanju, pa ćemo ih analizirati

Rusija ne može da odgovori na optužbe ako optuženi pojedinci nisu prekršili ruske zakone, istakao je Putin u intervjuu američkoj televiziji NBC
58 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2018. 10:12h

Rusija mora najprije da analizira dokaze o krivici pojedinaca optuženih u SAD za miješanje u predsjedničke izbore 2016. godine, rekao je lider Rusije Vladimir Putin.

Kako je rekao, Moskva će potom donijeti nezavisnu odluku o tome da li su oni krivi ili nisu, piše Tanjug.

Rusija ne može da odgovori na optužbe ako optuženi pojedinci nisu prekršili ruske zakone, istakao je Putin u intervjuu američkoj televiziji NBC, čiji su djelovi emitovani u petak.

"Uz sve dužno poštovanje lično vama (voditeljki Megin Keli) i Kongresu, morate imati ljude koji su stručni u oblasti prava, i to stoprocentno. A visokoobrazovani ljudi moraju da razumiju da mi u Rusiji ne možemo da krivično gonimo ljude ako oni nisu prekršili ruski zakon", objasnio je ruski predsjednik. 

Kada je voditeljka rekla da i ona ima diplomu iz oblasti prava, Putin je ukazao da onda ona mora da shvati da je potrebno uputiti zvaničan upit javnom tužiocu Ruske Federacije. 

"Dajte nam dokument, uputite nam zvaničan zahtjev. To mora da prođe kroz zvanične kanale, a ne kroz medije ili viku u američkom Kongresu", naglasio je Putin. 

Vašington optužuje Moskvu za miješanje u predsjedničke izbore u SAD 2016, a istrage o navodnom miješanju trenutno su u toku pod pokroviteljstvom FBI, specijalizovanih komiteta za obavještavanje u američkom Senatu i Predstavničkom domu, kao i osoblja specijalnog tužioca Roberta Malera. 

Američki predsjednik Donald Tramp i ključni zvaničnici njegove administracije više puta su odbacili navode o dosluhu s ruskim izaslanicima tokom burne izbore trke, a i Moskva je u više navrata odbacila optužbe da je težila da utiče na tok izbora u SAD.

Preporučujemo za Vas