NATO: Putinove prijetnje neprihvatljive

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u četvrtak je, u godišnjem obraćanju naciji, predstavio nove "visokotehnološke" vidove atomskog naoružanja, za koje je rekao da "nisu blef" i da predstavljaju odgovor na izlazak SAD iz Sporazuma o protivraketnoj odbrani
15 komentar(a)
NATO i Rusija, Foto: Shutterstock.com
NATO i Rusija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 02.03.2018. 15:20h

NATO smatra da su "prijetnje" ruskog predsjednika Vladimira Putina članicama Alijanse neprihvatljive i nastaviće da upotrebljava vojnu silu kako bi odvratio agresiju.

Portparolka NATO-a Oana Lungesku rekla je da ruske izjave predstavljaju prijetnju za sve članice Alijanse, dodajući da su neprihvatljive i kontraproduktivne.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u četvrtak je, u godišnjem obraćanju naciji, predstavio nove "visokotehnološke" vidove atomskog naoružanja, za koje je rekao da "nisu blef" i da predstavljaju odgovor na izlazak SAD iz Sporazuma o protivraketnoj odbrani.

Lungesku je rekla da je NATO sistem raketne odbrane izgrađen da odgovori na napade izvan Evrope i Sjeverne Amerike, kao i da nije usmjeren protiv Rusije.

Ona je rekla da NATO ima dvostruk pristup Rusiji koji uključuje "snažno odvraćanje i odbranu, u kombinaciji s dijalogom".

Bonus video: