Avganistan: Deset članova porodice ubijeno u eksploziji bombe

Portparol pokrajinske policije Adil Hajdar potvrdio je da se dogodio incident kao i bilans, a portparol ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi je dodao da su bombu na ivicu puta postavili talibani
477 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Deset članova jedne porodice ubijeno je danas u eksploziji bombe koja se dogodila u blizini auta kojim su putovali na sahranu u istočnom Avganistanu, javili su lokalni zvaničnici.

"Žrtve su pet muškaraca, dvije žene i troje djece iz jedne porodice", rekao je za Frans pres portparol guvernera provincije Kost, Talib Mangal.

On je rekao da su nastradali išli na sahranu u provinciji Logar.

Kost se nalazi jugositočno od Kabula, na granici sa Pakistanom.

Portparol pokrajinske policije Adil Hajdar potvrdio je da se dogodio incident kao i bilans, a portparol ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi je dodao da su bombu na ivicu puta postavili talibani.

Danas je objavljen izvještaj Unicefa prema kome je u prosjeku devetoro djece ubijeno ili ranjeno u Avganistanu svakog dana u prvih devet mjeseci ove godine.

Bomba je danas eksplodirala i u Mazar-i Šarifu, glavnom gradu sjeverne provincije Balk koja se obično smatra bezbjednijom.

Eksplozivna naprava sakrivena u biciklu ranila je 18 ljudi, među kojima i pet policajaca koji su regulisali saobraćaj, rekao je portparol regionalne policije.

Bonus video: