FOTO Serija tornada i oluja na jugoistoku SAD: Najmanje četvoro poginulih

Kako prenosi AP, nije jasno koliko je tornada protutnjalo regijom, ali je Nacionalna meteorološka služba od juče ujutro na Tviteru objavila više od 240 upozorenja
2056 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa jugoistoka SAD, Foto: BETA/AP
Detalj sa jugoistoka SAD, Foto: BETA/AP

Najmanje četiri osobe poginule su, a više od deset ih je povrijeđeno, a mnogi građani su ostali bez domova u seriji tornada i oluja koji su pogodili jugoistok Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Broj žrtava nevremena porastao je jutros na četiri, nakon što je jaka kiša tokom noći pogodila Grinap Kaunti u Kentakiju.

U tom dijelu SAD proglašena je opasnost od poplava, a spasioci su pokušali da spasu dvije osobe od kojih je jedna poginula.

Kako prenosi AP, nije jasno koliko je tornada protutnjalo regijom, ali je Nacionalna meteorološka služba od juče ujutro na Tviteru objavila više od 240 upozorenja.

Centar za predviđanje oluja objavio je najmanje 30 izvještaja o šteti koju je oluja pričinila u oblasti od istočnog Teksasa do Alabame i na sjever do Tenesija.

Pojedini gradovi otvorili su skloništa, jer se hladan front sudario sa toplijim iznad saveznih država koje izlaze na Meksički zaliv, pa su temperature naglo pale nakon što je oluja prošla.

Očekuje se da će se temperature spustiti ispod nule, što će otežati ponovno uspostavljanje snabdijevanja strujom više od 15 hiljada domova i firmi.

Galerija

Bonus video: