Iranski vrhovni vođa osudio zlonamjernost Vašingtona

"Iranska vlada, nacija i ja snažno osuđujemo zlonamjernost SAD", napisao je on na Tviteru, reagujući prvi put na američke vazdušne udare na bazu Brigada Hezbolaha na zapadu Iraka, na sirijskoj granici
1080 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Iranski vrhovni vođa Ajatola Ali Kamenei oštro je danas osudio "zlonamjernost" SAD posle američkih udara na proiransku paravojnu grupu u Iraku.

"Iranska vlada, nacija i ja snažno osuđujemo zlonamjernost SAD", napisao je on na Tviteru, reagujući prvi put na američke vazdušne udare na bazu Brigada Hezbolaha na zapadu Iraka, na sirijskoj granici.

U nedelju su američki avioni bombardovali baze proiranske vojne grupe u Iraku, Brigada Hezbolaha u odgovoru na raketni napad koji je prethodno ubio jednog američkog podizvođača u vojnoj bazi na severu Iraka. SAD smatraju da je ta paravojna grupa bila odgovorna za raketni napad. U vazdušnim udarima SAD ubijeno je 25 pripadnika te grupe.

Kao odgovor na američke udare u Iraku su proiranski demonstranti juče napali američku ambasadu u Bagdadu. Američki predsednik Donald Tramp juče je zaprijetio Teheranu, koji smatra odgovornim za napad na ambasadu, da će platiti "skupu cijenu"

Ajatola Kamenei se osvrnuo na Trampovu tvrdnju i napisao da "SAD smatraju da je Iran odgovoran za događaje u Bagdadu i da će odgovoriti Iranu za to".

"Prvo ne možete ništa uraditi. Drugo ako imate minimum zdravog razuma, što nemate, razumjeli biste da su vaši zločini u Iraku, Avganistanu učinili da vas mrze u više zemalja", dodao je on u Tviter poruci.

Bonus video: