SAD pokušale da ubiju još jednog iranskog zvaničnika iste noći kad i Solejmanija?

Vijest o dodatnoj operaciji dolazi nakon što se vrhovni bezbjednosi zvaničnici SAD trude da odbrane tvrdnju administracije predsjednika SAD Donalda Trampa da su ubili Solejmanija kao odgovor na moguću prijetnju američkim životima. Manjak dokaza koji su za to dali širi skepticizam o opravdanosti napada, piše CNN
6855 pregleda 1 komentar(a)
Solejmani, Foto: BETA/AP
Solejmani, Foto: BETA/AP

Iste noći kada su Sjedinjene Američke Države (SAD) ubile iranskog generala Kasema Solejmanija, pokušale su da ubiju još jednog visokog vojnog zvaničnika Irana u Jemenu, piše danas CNN.

CNN se poziva na visokog američkog zvaničnika koji je upućen u akciju.

Izvor nije dao više informacija o operaciji.

Američki zvaničnik naveo je da prema saznanjima zasad nema daljih preduzimanja protiv vođstva Kudske elitne jedinice, na čijem je čelu bio Solejmani.

CNN piše da je Vašington post prvi objavio informacije o operaciji, a u tekstu tog lista navedeno je da je meta bio Abdul Reza Šalai, finansijer i jedan od komandanata Kudske jedinice.

U decembru predstavnik Stejt Departmenta objavio je da administracija nudi 15 milona za informacije o finansijskim aktivnostima, umreženosti i saradnicima Abdula Reze Šalaija.

Vijest o dodatnoj operaciji dolazi nakon što se vrhovni bezbjednosi zvaničnici SAD trude da odbrane tvrdnju administracije predsjednika SAD Donalda Trampa da su ubili Solejmanija kao odgovor na moguću prijetnju američkim životima. Manjak dokaza koji su za to dali širi skepticizam o opravdanosti napada, piše CNN.

Donald Tramp
Tramp(Foto: BETA/AP)

General Kasem Solejmani, šef elitne jedinice Revolucionarne garde, ubijen je 3. januara u napadu američkih snaga na aerodrom u Bagdadu, a Pentagon je saopštio da je Solejmani ubijen po naređenju američkog predsjednika Donalda Trampa.

Bonus video: