Avganistan: Bomba aktivirana kada je prolazio konvoj američke vojske, nema detalja o žrtvama

Prema Rojtersu, uprkos zimskom zatišju u borbama zbog obilnih sniježnih padavina u planinama gdje se islamistički talibani obično odmaraju i reorganizuju uoči svojih godišnjih proljećnih ofanziva, oni i dalje napadaju avganistanske snage i njihove saveznike drumskim bombama
1711 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bomba postavljena pored puta aktivirana je kada je tuda prolazio konvoj vojske Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u južnoj provinciji Kandahar u Avganistanu, saopštili su portparol NATO i avganistanski zvaničnik, ali nije bilo detalja o žrtvama u eksploziji za koju su odgovornost preuzeli talibani, prenosi Tanjug.

Prema Rojtersu, uprkos zimskom zatišju u borbama zbog obilnih sniježnih padavina u planinama gdje se islamistički talibani obično odmaraju i reorganizuju uoči svojih godišnjih proljećnih ofanziva, oni i dalje napadaju avganistanske snage i njihove saveznike drumskim bombama.

Visoki avganistanski vojni zvaničnik u Kandaharu rekao je da se incident dogodio u okrugu Dand, kada je uređaj pogodio jedno od oklopnih vozila američkih snaga.

Strane trupe opkolile su to područje i držale avganistanske snage dalje od mjesta događaja, dodao je zvaničnik.

Portparol NATO je rekao da procenjuje situaciju, ali odbio je da iznosi detalje.

Portparol talibana Kari Jusuf Ahmadi preuzeo je odgovornost za napad i rekao da je eksplozija ubila sve vojnike u vozilu.

Talibani obično tvrde da ima žrtava i naduvvaaju cifre kada napadaju avganistanske i strane trupe, konstatuje Rojters.

Bonus video: