Dva američka vojnika poginula u eksploziji bombe u Avganistanu

Talibani sada drže pod kontrolom oko pola Avganistana. Oni i dalje sprovode skoro svakodnevne napade na avganistanske i američke snage iako vode mirovne pregovore sa SAD
2293 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: AP
Ilustracija, Foto: AP

Dva američka vojnika su poginula i dva su povrijeđena kada je njihovo vozilo pogođeno eksplozijom bombe postavljene pored puta u južnom Avganistanu, saopštila je danas vojska SAD.

Talibani su odmah preuzeli odgovornost za napad. Portparol talibana Kari Jusuf Ahmadi rekao je da se napad dogodio u južnoj provinciji Kandahar.

Više od 2.400 američkih vojnika ubijeno je u Avganistanu. Prošla godina bila je među godinama sa najviše nastradalih i to u vrijeme kada su SAD vodile mirovne pregovore sa talibanskim pobunjenicima.

Ranije danas su NATO i avganistanski zvaničnici potvrdili da je bomba pored puta pogodila američko vojno vozilo, ali nisu pominjali da li je bilo mrtih. Avganistanski zvaničnik je rekao da se napad dogodio u okrugu Dand u provinciji Kandahar.

Talibani sada drže pod kontrolom oko pola Avganistana. Oni i dalje sprovode skoro svakodnevne napade na avganistanske i američke snage iako vode mirovne pregovore sa SAD. Desetine avganistanskih civila takođe su poginuli uhvaćeni u razmjeni vatre ili u eksplozijama bombi koje postavljaju ekstremisti.

Bonus video: