Najmanje 15 osoba poginulo u napadu u Damasku

Nasilje u Siriji je nastavljeno iako je prošle sedmice stupio na snagu sporazum o obustavi neprijateljstava postignut između Rusije i Turske, posrednika koji podržavaju suprotne strane u sukobu
729 pregleda 0 komentar(a)
Damask 2013, Foto: Shutterstock
Damask 2013, Foto: Shutterstock

Najmanje 15 osoba poginulo je danas u vazdušnom napadu snaga sirijske vlade na pijacu i industrijsku oblast u Idlibu.

To su izjavili su opozicioni aktivisti.

Nasilje u Siriji je nastavljeno iako je prošle sedmice stupio na snagu sporazum o obustavi neprijateljstava postignut između Rusije i Turske, posrednika koji podržavaju suprotne strane u sukobu.

Volonter Sirijske civilne odbrane Jahja Abu Al-Džaman rekao je da je u popodnevnom napadu poginulo 15 osoba i da je ranjeno 65, od kojih je većina u kritičnom stanju.

Sirijska civilna odbrana, poznata pod nazivom Bijeli šljemovi, saopštila je da je jedan njen volonter poginuo u napadu.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava, čije je sjedište u Londonu, saopštila je da su pijaca i industrijska oblast bile pune ljudi u vrijeme napada i navela da je stradalo 15 ljudi.

Opservatorija je dodala da su vazdušni napadi izvedeni i u drugim djelovima provincije Idlib, među kojima su zabeležena najmanje 42 udara ruske vojske i 33 udara snaga sirijske Vlade.

Rusija je glavni saveznik sirijskog predsjednika Bašara Asada u sirijskom građanskom ratu, dok Turska snažno podržava neke od pobunjeničkih grupa.