ŠEF NSA GOVORIO PRED ODBOROM ZA ORUŽANE SNAGE SENATA

Rodžers: Potreban agresivniji odgovor za zaustavljanje ruskog miješanja

Rodžers, koji je šef Nacionalne bezbjednosne agencije (NSA), rekao je da je preduzeo korake da odgovori na prijetnju, ali da mu ni američki predsjednik Donald Tramp ni ministar odbrane Džejms Matis nisu odobrili dodatne nadležnosti za suprotstavljanje ruskim naporima za postizanje razdora u SAD
4 komentar(a)
Majkl Rodžers, Foto: Reuters
Majkl Rodžers, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.02.2018. 08:39h

Odgovor SAD na rusko miješanje i dezinformacije nije bio dovoljno snažan da bi spriječio aktivnosti Moskve, rekao je visoki američki zvaničnik Majkl Rodžers.

Rodžers, koji je šef Nacionalne bezbjednosne agencije (NSA), rekao je da je preduzeo korake da odgovori na prijetnju, ali da mu ni američki predsjednik Donald Tramp ni ministar odbrane Džejms Matis nisu odobrili dodatne nadležnosti za suprotstavljanje ruskim naporima za postizanje razdora u SAD.

"Nikada nisam dobio nikakve konkretne smjernice za preduzimanje dodatnih koraka van moje nadležnosti", rekao je Rodžers pred Odborom za oružane snage Senata.

Dodao je da nije dobio nikakve dodatne nadležnosti.

Rodžers je takođe izrazio uvjerenje da je potreban agresivniji odgovor, ali da on ne određuje politiku i da ne želi da govori predsjedniku šta treba da radi.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders nije željela da komentariše na koju je nadležnost Rodžers mislio, ali je kazala da predsjednik SAD traži načine na koje je moguće spriječiti rusko miješanje.

"Mogu da vam kažem da preduzimamo brojne korake u cilju sprječavanja toga i razmatramo različite druge načine na koje ćemo da nastavimo to da sprovodimo narednih nedjelja i mjeseci", rekla je Sara Sanders.