Ajatolah Hamenei: Tramp je klovn koji se pretvara da podržava iranski narod

On je rekao da veliki broj ožalošćenih na sahrani iranskog generala Kasema Solejmanija, ubijenog u američkom vazdušnom napadu, pokazuje da Iranci podržavaju Islamsku Republiku
1534 pregleda 1 komentar(a)
Ajatolah Hamenei, Foto: Shutterstock
Ajatolah Hamenei, Foto: Shutterstock

Iranski vrhovni vođa ajatolah Hamenei izjavio je danas da je američki predsjednik Donald Tramp "klovn" koji se pretvara da podržava iranski narod.

Obraćajući se prvi put od 2012. Irancima okupljenim na molitvi u Teheranu, Hamenei je rekao da će Tramp "zabiti otrovni nož" u leđa Iranu.

On je rekao da veliki broj ožalošćenih na sahrani iranskog generala Kasema Solejmanija, ubijenog u američkom vazdušnom napadu, pokazuje da Iranci podržavaju Islamsku Republiku.

Ajatolaj je rekao da je Amerika "kukavički" ubila najefikasnijeg komandanta koji se borio protiv Islamske države.

Povodom obaranja ukrajinskog aviona, Hamenei je uputio saučešće porodicama žrtava i rekao da je reč o "gorkoj nesreći" koja je rastužila Iran koliko je i usrećila njegove neprijatelje.

Vrhovni iranski vođa je naveo da su neki pokušali da zloupotrijebe nesreću da bi se "zaboravila velika žrtva Solejmanija".

U Iranu su održani protesti nakon što su vlasti priznale da su greškom oborile avion kod Teherana sa 176 putnika i članova posade.

On je dodao da su zapadne zemlje suviše slabe da bi natjerale Iran da kleči, kao i da Iran jeste spreman za pregovore, ali ne sa SAD.

Bonus video: