Dobacivanja i provokacije: Bijeli nacionalisti idu ka Bijeloj kući, okupili se i njihovi protivnici

Skup desničara organizovao je Džejson Kesler, pokretač tog prošlogodišnjeg okupljanja u Šarlotsvilu, nazvanog "Ujedinimo desnicu"
61 pregleda 3 komentar(a)
Bijeli nacionalisti, Foto: Reuters
Bijeli nacionalisti, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2018. 21:15h

Oko 30 bijelih nacionalista okupilo se danas u Vašingtonu i krenulo ka Bijeloj kući, na godišnjicu nasilnog skupa desničara u Šarlotsvilu, a od stotina učesnika kontraprotesta razdvajaju ih brojni pripadnici policije.

Stotine protivnika krajnje desnice kreće se, uz dobacivanja i provokacije, paralelno s grupom nacionalista koji su se uputili ka parku Lafajet, blizu Bijele kuće, gdje su zakazali "skup za ljudska prava bijelaca", navodi Asošiejted pres.

Na ulicama Šarlotsvila, u saveznoj državi Virdžiniji, 12. avgusta 2017. održan je skup ekstremnih desničara - neonacista, skinhedsa, članova Kju-kluks-klana, koji su se sukobili s učesnicima kontramitinga. Učesnica kontraprotesta, 32-godišnja Heder Hejer poginula je kada je automobil uletio među građane koji su demonstrirali protiv skupa ekstremnih desničara.

Današnji skup desničara organizovao je Džejson Kesler, pokretač tog prošlogodišnjeg okupljanja u Šarlotsvilu, nazvanog "Ujedinimo desnicu".

Preporučujemo za Vas